En man i 70-årsåldern hittades död vid en bostad i Åstorps kommun. Nu har en man erkänt dådet. Foto: Mikael Nilsson

Man i 70-årsåldern hittades död i Åstorps kommun – misstänkt gärningsman erkänner

Uppdaterad
Publicerad

I augusti i år hittades en man i 70-årsåldern död vid en bostad i Åstorps kommun. Nu har den misstänkta gärningsmannen erkänt dådet.

Två män sitter häktade misstänkta för inblandning i mord på en man i 70-årsåldern i Åstorps kommun. Den ena av dem, en man i 20-årsåldern från Kristianstadtrakten, greps kort efter mannen hittats död. Nu har han erkänt mordet.

– Han har medgett att han utfört mordet och har gjort medgivanden kring omständigheter på platsen som vi håller på att följa upp, säger Mattias Gustafsson, polis på grova brott Helsingborg.

Har säkrat bevis

Mannen misstänks även för grovt vapenbrott och enligt polisen har skjutvapen använts vid mordet.

– På brottsplatsen säkrades en hel del bevisning och vi väntar svar från NCF, säger Mattias Gustafsson.

Vad säger han om motivet?

Det är för tidigt att säga. Vi utesluter inte att fler personer kan vara inblandade i det här.

Den andra mannen greps i mitten av september misstänkt för medhjälp till mord men polisen vill inte gå in på hans inställning till brottsmisstankarna.

Tredje person misstänkt för inblandning

I samband med mordet greps ytterligare en person misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Han är släppt på fri fot men misstankarna kvarstår.

Brottsoffret är anhörig till en person sitter just nu i fängelse för att ha planerat och anlitat personer för att mörda en högt uppsatt kriminell. I samband med att den rättegången inleddes mördades även hans bror.

Misstänker ni att mannen i 70-årsåldern inte var den egentliga måltavlan?

– Just nu vill jag inte gå in på den biten, säger Mattias Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.