En avstängd spelare från Helsingborgs IF åtalas för våldtäkt efter misttankar om sexualbrott från tidigare i höst. Foto: Anders Bjurö/TT

Allsvensk spelare åtalad för våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta spelaren från Helsingborgs IF åtalas nu för våldtäkt. För drygt en månad sedan misstänktes han och en annan spelare för sexualbrott. Men den ena av dem blev snabbt friad från alla misstankar och släppt.

Tidigare i höst misstänktes två spelare från HIF för sexualbrott och båda blev avstängda från att spela. Men bara några dagar senare avskrevs alla brottsmisstankar kring en av dem.

Den andra spelaren, som klubben nu sagt upp all kontakt med, har suttit  häktad sedan i början av november, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Nu åtalas han för våldtäkten som  enligt åtalet ska ha skett tidigare i vår. Spelaren nekar till brottet.

Rättegången beräknas ta två dagar där fem vittnen ska höras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.