Poliser vid en misstänkt mordbrand

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand. Foto: Christian Blad

Brand i flerfamiljshus i Perstorp – kvinna förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har förts till sjukhus med allvarliga skador i samband med en brand i ett flerfamiljshus i Perstorp på måndagskvällen. Branden tros ha orsakats av ett föremål som kastats in i en lägenhet och utreds av polis som misstänkt mordbrand.

Branden är släckt och räddningstjänsten har arbetat med att ventilera ut rök från trapphuset och kontrollera rökskador i de andra lägenheterna. Boende med bostäder som skadats har evakuerats.

Enligt Region Skånes presstjänst har en allvarligt skadad kvinna i 55-årsåldern transporterats med ambulans till sjukhus. Kvinnan befann sig i lägenheten där branden bröt ut.

Föremål ska ha kastats in

Branden startade i en lägenhet, med rök som spridit sig genom huset via trapphuset. Branden i lägenheten beskrevs som fullt utvecklad och skadorna kontrollerades av räddningstjänsten.

– Utifrån de uppgifter vi har fått så har någon kastat in ett föremål i lägenheten, säger Tommy Sundqvist hos Räddningstjänsten Kristianstad och Östra Göinge.

Misstänkt anlagd brand

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand. Området är fortsatt avspärrad under tisdagsmorgonen.

– Vi misstänker att branden är anlagd. Det finns ingenting som tyder på att branden uppkommit på ett naturligt sätt, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisen.

Närmare än så vill polisen inte gå in på vad som föranleder misstanken om att branden skulle vara anlagd, med hänvisning till den pågående utredning. En teknisk undersökning kommer göras under dagen.

– Ingen är gripen för branden, säger Katarina Rusin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.