Brand i garage i Helsingborg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det började brinna i en garagelänga i Helsingborg på fredagen och boende fick inrymmas för att skydda lägenheterna mot röken. Foto: Privat

Brand i garage i Helsingborg – boende inrymdes

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i en garagelänga vid området Berga i Helsingborg på fredagen. Rökutvecklingen var så kraftig att en skola i närheten fick utrymmas.

Larmen inkom till SOS strax innan tio på fredagen om en brand i ett garage i Helsingborg. Enligt räddningstjänsten handlade det om en garagelänga som brann.

Tre stationer från räddningstjänsten var på plats och polisen spärrade av närområdet kring branden.

– Vi öppnar port för port här, säger Lars Rund, räddningstjänsten nordvästra Skåne.

Skola och förskola har utrymts

Rökutvecklingen var så kraftig att man valde att utrymma en närliggande skola och en förskola. Även de boende intill fick en uppmaning att stanna inne.

– Det är mest för att röken inte ska komma in i lägenheterna, säger Katarina Rusin, polisens presstalesperson.

Det fanns ingen risk för spridning av branden och på eftermiddagen, när elden var släckt, fick både boende och barn röra sig fritt i området igen.

Ingen person skadades

Räddningstjänsten fick snabbt elden under kontroll och till sist återstod bara mindre brandhärdar i garagelängans tak.

Polisen har inte fått några uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada och misstänker inget brott. En bilist parkerade i garaget efter en körtur och då började motorn brinna. Föraren larmade räddningstjänsten men elden hann sprida sig till andra delar av garaget. Flera bilar skadades av lågorna och röken.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.