Döda kvinnan identifierad – anmäldes som saknad

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på måndagsmorgonen fick räddningstjänsten och polisen larm om att en kvinna hittats död på stranden på Råå. Nu är hon identifierad: Det är en kvinna i 50-årsåldern från Helsingborg. Händelsen utreds som misstänkt mord.

Vem som hittade kvinnan är inte klart, men larmet gick först till räddningstjänsten som ett drunkningslarm. Räddningstjänsten åkte till stranden på Råå och larmade sedan i sin tur polisen.

Omständigheterna kring dödsfallet är oklara. Under tisdagen meddelade polisen  att händelsen utreds som misstänkt mord.

Tecken som tyder på brott

– Vi väntar på beskedet från den rättsmedicinska undersökningen, men det finns tecken som tyder på att det kan vara ett brott, säger förundersökningsledare Kent Persson.

Kvinnans närmaste var på väg att kontakta polisen.

– De började sakna henne och hörde av sig till oss för att anmäla försvinnandet ungefär samtidigt som hon hittades på stranden, säger Kent Persson.

Tekniker har undersökt platsen där kvinnan hittades. Kroppen låg i vattenbrynet men har troligen enligt polisen inte legat länge där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.