I dag är det dags för den årliga Nobelfesten. En fest som i vanlig ordning inkluderar den traditionella Nobelmiddagen.
Den prisbelönta kocken Sebastian Gibrand, från Helsingborg, har format årets meny. De som ska servera gästerna är totalt 190 personer. En av dessa är Elin Larsson, 21, från Helsingborg. Detta var Helsingborgs Dagblad först med att rapportera om.
– Det känns jättekul, jag är taggad, säger hon till SVT Nyheter Helsingborg
”Alltid varit en dröm”
Elin Larsson har tillsammans med sin familj följt Nobelmiddagen på tv, år efter år.
– Det har alltid varit en dröm att få servera där själv, säger hon.
Det var efter tv-sändningen förra året som Elin Larsson tog tag i saken.
– Det var spontant, jag slängde iväg ett mejl och fick napp, säger hon.
Vill servera kronprinsessan
I vanliga fall arbetar Elin som servitris på en lokal restaurang i Helsingborg och det har hon gjort i snart tre år. Men intresset kring servering och restaurang kom tidigare än så.
– På gymnasiet gick jag inriktning restaurang, berättar hon.
Det är vett och etikett som gäller vid Nobelmiddagen och Elin har fått göra tester på förhand, som bland annat innebar att servera från fat. Tillsammans med 189 kollegor ska nu Elin servera drygt 1 300 gäster i Blå Hallen under kvällen.
– Det hade ju varit skitkul att få servera kronprinsessan Victoria, säger Elin Larsson och skrattar.