Mannen döms nu av Lunds tingsrätt för en lång rad sexualbrott mot barn. Foto: Johan Nilsson/TT

Filmade när han våldtog sovande barn – döms nu till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Barnet sov när den mannen påbörjade den första våldtäkten. Dessutom filmade han delar av den. Nu döms han till fängelse för flera fall av våldtäkt mot barn. Filmerna används som bevisning mot honom.

Brotten ska ha ägt rum på en ort i nordvästra Skåne under 2021. Mannen, som är i 20-årsåldern, ska vid flera tillfällen ha våldtagit en närstående flicka som vid tillfället var 14 år och dessutom filmat förloppet.

Nekar till brott

Flickan har berättat i förhör att han sen hotade att sprida filmerna om hon berättade för någon vad som hade hänt. Själv nekar mannen till alla brott. Han säger att han trodde att målsäganden var 16 år gammal.

Enligt domen ska han också ha sexuellt ofredat en jämnårig kamrat till flickan.

Nästan halv miljon i skadestånd

Mannen döms nu till 3,5 års fängelse för fyra fall av våldtäkt mot barn, ett fall av försök till våldtäkt mot barn, ett fall av sexuellt ofredande av barn samt barnpornografibrott. Dessutom ska ha betala nästan en halv miljon kronor i skadestånd till flickan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.