Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Flera polistillslag på Drottninghög – tio personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under tisdagsmorgonen gjort flera tillslag mot olika personer på Drottninghög och Fredriksdal som greps efter att ha varit anhållna i sin frånvaro.

I morse anhölls tio personer för grovt narkotikabrott.

Tidigt i morse anhölls flera personer efter beslut från åklagare.

– Det är ett antal personer som var anhållna i sin frånvaro skulle hämtas in och det gjorde vi under tidig morgon. Så de finns på polishuset i Helsingborg där de ska förhöras, säger Sven Holgersson, polisområdeschef i Helsingborg.

Åtalet mot nätverket på Drottninghög

Personerna är intressanta i en pågående brottsutredning med kopplingar till området, men om det kan bli tal om gripanden eller vilka brott det handlar om vill polisen inte gå in på.

Åklagaren kommer att fatta beslut om personerna kommer att begäras häktade under de kommande dagarna.

I handlingar från tingsrätten framkommer det att tio personer har blivit anhållna i morse, misstänkta för grovt narkotikabrott. Brotten ska ha begåtts mellan november och 24 april i år.

Det framgår också att en av de anhållna är under 18 år.

Polisen på plats med husbil

Samtidigt kommer polisen att finnas på plats på området från och med idag och fram till senhösten i en stor insats för att bryta den öppna narkotikahandeln, skadegörelsen och på sikt den organiserade brottsligheten. 

Anledningen är bland annat det samverkansavtal som Helsingborg stad och polisen skrev under för drygt en månad sedan.

– Vi drar igång med extra resurser och personal i eftermiddag, vilket är en del av den samverksansöverenskommelse som polisen har gjort med staden, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtalet mot nätverket på Drottninghög

Mer i ämnet