Mitt i natten placerades en vattenslang påslagen i maskinrummet på fiskebåten. Hela motorn förstördes.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Med hjälp av en slang i hamen fyllde mannen fiskebåtens maskinrum. Övervakningskameran avslöjade honom. Foto: Bilder från en övervakningskamera

Försökte sänka fiskebåt i Borstahusen – fångades på film med vattenslang i handen

Publicerad

Mitt i natten placerades en vattenslang påslagen i maskinrummet på fiskebåten. Hela motorn förstördes. Sabotaget filmades via en övervakningskamera och nu döms mannen för skadegörelse.

Se bilderna från sabotaget i klippet ovan.

När fiskaren Michael Månsson kom till hamnen i Borstahusen i Landskrona morgonen 23 juli förra året stoppades han av en kollega som gjort upptäckten.

– Som tur var hade han stängt av vattnet. Om det fortsatt runnit vatten ett litet tag till hade båten sjunkit. Hela maskinrummet var vattenfyllt och motorn fick bytas ut, säger Michael Månsson till SVT Nyheter Helsingborg.

Upptäcker övervakningskameran

Gärningsmannen verkar till en början vara ovetande om att kajen är videoövervakad. Efter en stund upptäcker han kameran men fullföljer ändå sin plan.

Motivet till gärningen är inte helt klart men det framgår av förundersökningen att mannen på olika sätt störde sig på Michael Månssons verksamhet.

Gärningsmannen nekar till brott och säger att han var på fest i Helsingborg under den aktuella natten. Tingsrätten menar att bilderna från kameraövervakningen är tydliga och dömer honom till dagsböter och över 100 000 kronor i skadestånd till Michael Månssons försäkringsbolag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.