Tävlingsledaren Thomas Olsson står redo att göra sitt kast med frisbeen i handen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thomas Olsson både arrangerar SM i frisbee i Ängelholm och är med och tävlar. Se mer i videon. Foto: Anna Simonsson/SVT

Frisbee-eliten på plats i Ängelholm när SM avgörs

Uppdaterad
Publicerad

I skuggan av stora OS pågår SM i fresbee i Ängelholm med omkring 40 deltagare. Tävlingarna omfattar sju grenar, som discgolf och precisionskast.

Under en vecka tävlar landets främsta i frisbee i svenska mästerskapet. Deltagarna tävlar i något som heter allround frisbee, vilket är en sjukamp i sju olika frisbeegrenar.

När SVT Nyheter besökte tävlingen på Valhall park var dagens gren discgolf, vilket går ut på att med så få kast som möjligt träffa en korg på olika banor.

”Vi slutar aldrig”

Thomas Olsson är ordförande i Flying flamingo frisbee som arrangerat tävlingen.

– Det är en jättespännande sport och vi som håller på med frisbee slutar aldrig, säger Thomas Olsson, tävlingsledare.

Den lokala föreningen i Ängelholm har slagit på stort och inte bara anordnat SM för första gången i kommunen utan dessutom lyckats boka in världsmästerskapet till nästa år.

– Vi har verkligen stuckit ut hakan ordentligt, men det känns helt fantastiskt att få arrangera både SM och VM här i Ängelholm, säger Thomas Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.