Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Donald Pilblad har haft fullt upp med att bärga lastbilar, bussar och personbilar i det svåra trafikläget. Hör honom berätta mer i videon. Foto: TT / SVT

Bärgare i Ängelholm om snöovädret: ”Galet mycket att göra”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen och förmiddagen orsakade snö och halka olyckor ute på vägarna i Skåne. Bärgaren Donald Pilblad har tillsammans med kollegor haft en hektiskt dag på grund av snöovädret som kommit in.

Inställd skolskjuts, bussar som åkt ner i diket och flera lastbilsolyckor. Snöovädret var påtagligt under tisdagsförmiddagen i hela Skåne men räddningstjänsten i nordvästra Skåne upplevde förmiddagen ändå som lugn.

För bärgare ute på vägarna har det däremot varit hektiskt.

– I dag har vi haft galet mycket att göra, säger Donald Pilblad som är bärgare.

Mindre halt på stora vägar

Donald Pilblad tror att det inträffat mycket olyckor dels på grund av väglaget men också hur man anpassar sin körning. De kan se att de flesta olyckor skett på mindre landsvägar.

– Det har varit varningar som inte stämt innan så jag tror inte folk tar det på allvar längre och då kan man bli lite överraskad när det är verklighet, säger Donald Pilblad om snöovädret som orsakat olyckor på vägarna.

Snö och hård vind väntas hålla i till onsdagen och Båstads kommun har därför valt att ställa in kommunal skolskjuts.

Hör bärgaren Donald Pilblad i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.