Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den 24-åriga simmaren från Helsingborgs Simsällskap förbereder sig nu för att representera Sverige i OS. Foto: Anna Simonsson

Helsingborgaren Hanna Rosvall uttagen till OS: ”Brast ut i tårar”

Publicerad

Hanna Rosvall, den 24-åriga stjärnsimmaren från Helsingborgs Simsällskap, har fått det efterlängtade beskedet: Hon är uttagen till OS i Paris. Nu förbereder hon sig för att representera Sverige på den största scenen för idrottare i världen.

Att bli uttagen till OS är en stor prestige för många idrottare och för Hanna Rosvall, som har tränat hårt och målmedvetet i många år, är det en dröm som går i uppfyllelse.

– Jag kommer njuta av hela äventyret men också av att få dyka in i en OS-bassäng, säger Hanna.

OS i Paris 2024

Tränar tio pass i veckan

Som nioåring började Hanna Rosvall simma och redan vid 13 års ålder var hon med i ungdomslandslaget.

Med ett träningsschema på tio pass i veckan, bestående av tidiga mornar och sena kvällar, är hennes vardag som elitsimmare helt dedikerad till sporten.

– Man måste bestämma sig att det är det här man vill göra och jag är villig att lägga ner den tid och arbete som behövs för att nå mina mål, säger Hanna.

Och efter att ha tävlat i EM kom beskedet hon drömt om i så många år.

– Jag brast ut i tårar, det var en av de bästa dagarna i mitt liv, säger Hanna.

Se Hanna Rosvall träna på hemmaplan inför OS i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet