Efter slutsignalen i matchen mot Halmstad, då det står klart att HIF åker ur allsvenskan, rör sig en besviken Jordan Larsson bort mot fansen för att tacka, som han brukar efter varje match.
På de numera välkända bilderna från matchen går en handfull personer fram till Jordan Larsson och sliter av honom tröjan.
TV: Se intervju med Jordan Larsson i tingsrätten här
”Kände en knuff bakifrån”
I rättegången på onsdagen berättade han om händelsen.
– Det kom flera personer mot en, klart att det inte var den bästa känslan. Jag har för mig att någon säger, ta av tröjan! Jag kände en knuff bakifrån, men det gjorde inte ont. Jag var aldrig rädd.
Han berättade om att några ordningsvakter kom fram och då började personerna backa.
– Vi åkte ur allsvenskan, det var många känslor. Jag var frustrerad, säger Jordan Larsson och syftar på att han var upprörd i första hand över resultatet i matchen, inte det som hände på plan.
Till SVT Nyheter Helsingborg berättar Jordan Larsson att han skulle ha varit på träning i dag och att han helst bara vill lägga det som hände på Olympia bakom sig och se framåt.
Försvaret: ”Gissningslekar vem som är vem på bilderna”
Fem män är misstänkta för angreppet mot Jordan Larsson. Försvararna pekar på osäkerheten i åklagarens påståenden om personerna på övervakningsbilderna. Identifieringen är inte tillförlitlig, menar de.
Markus Bergdahl är försvarare för den man som misstänks för försök till misshandel genom att kasta fällstolen:
– Det är en ambitiös utredning. Men nu sitter vi här och tingsrätten får ägna sig åt gissningslekar åt vem som är vem på bilderna, sa han under rättegången.
Han pratade om fällstolen, hur den landar långt ifrån Jordan Larsson och att det därför inte kan finnas ett uppsåt att misshandla honom.
– Den här stolen kastas en bit från honom och landar en bit från honom. Man kan inte dra slutsatsen att den kastas mot honom. Den kastas in på plan, säger Markus Bergdahlm.
”Bevisläget är gott”
Åklagare Kerstin Eriksson tycker ändå, trots kritiken mot identifieringen, att bevisläget är gott.
– Det finns de som har mer kännetecken och det finns de som har mindre maskeringar där jag tycker man ser likheter i ansiktet till exempel. Det blir intressant att se tingsrättens bedömning men jag tycker att det finns goda skäl att döma enligt åtalet, säger hon.
De åtalade riskerar inga längre fängelsestraff.
– I huvudsak handlar det bara om bötesbrott med undantag för försöken till misshandel.
För den man som kastade en fällstol yrkar åklagaren på villkorlig dom på grund av hans ringa ålder, 18 år vid tiden för planstormningen. Ännu en man är misstänkt för försök till misshandel genom att ha kastat ett metallstöd från en reklamskylt mot en funktionär.
– Det ligger på fängelsenivå men det kan också bli fråga om villkorlig dom och samhällstjänst, säger Kerstin Eriksson.
Dom meddelas den 5 juli.