En kvinna som blippar sin tagg för att komma in och lägenhetshus i Husensjö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åsa Sandén, bostadschef Helsingborgshem, hoppas att fastighetsåtgärder i området ska stärka tryggheten för de boende. Se mer i videon. Foto: Anna Simonsson/SVT

Ingen ökad brottslighet – ändå känner sig många otrygga på Husensjö

Publicerad

Mer än hälften av hyresgästerna på Husensjö i Helsingborg känner sig otrygga. Nu har Helsingborgshem startat en omfattande satsning för att öka tryggheten.

Området Husensjö har nu utrustats med bättre belysning, vilket ska bidra till en ökad känsla av trygghet under mörkare tider. Dessutom har nya, säkrare cykelställ installerats för att minska risken för stölder.

– Det är ju en del oroligheter i området, bland annat finns en otrygghet för inbrott i källarförråd och bostäder, säger Åsa Sandén, bostadschef Helsingborgshem.

Mer än hälften känner sig otrygga

Av de cirka 200 boende i Husensjö som svarat på Helsingborghems kundundersökning, uppger mer än hälften att de känner sig otrygga.

– Nu har vi gjort fastighetsåtgärder och till hösten kommer vi prata med hyresgästerna för att ta reda på mer om varför de inte känner sig trygga, säger Åsa Sandén.

Polisen: Ingen ökning av brottslighet

Utifrån polisens bild av området och den senaste statistiken från polisens trygghetsmätning kan man inte se en ökning av brottslighet i området.

– Men jag tycker att man ska kontakta oss och göra anmälningar för att vi ska få en helhetsbild av vad som sker, säger Carlos Fernando, kommunpolis.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.