Två poliser övervakar avspärrningarna vid järnvägsstationen i Landskrona där en död kvinna hittats. Polisen misstänker mord.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar polisen om varför de misstänker att den ännu inte identifierade flickan har mördats. Foto: Joel Sund/SVT

Polisen om döda flickan i Landskrona: ”Ingen tvekan om att det rör sig om ett mord”

Uppdaterad
Publicerad

En livlös flicka hittades utomhus vid gamla järnvägsstationen i Landskrona under natten till tisdagen. Polisen uppger att hon blivit dödad och har inlett en utredning om mord.

Flickan hittades med allvarliga skador.

– Hon har utsatts för ett kraftigt våld, det kan vi se, säger Kent Persson, utredningsledare på enheten för grova brott hos Helsingborgspolisen.

Mord på flicka i Landskrona

Skadorna och fynd gjorda på platsen gör att polisen tror att någon har tagit hennes liv.

– Det är ingen tvekan om att det rör sig om ett mord. Vi är övertygade om att hon bragts om livet av annan, säger Kent Persson.

Flickan är ännu okänd

Vem det är som har dödats vet inte polisen. Den avlidna flickan har inte gått att identifiera. Hon har inte haft på sig något som berättar vem hon var och det finns heller inga vittnesuppgifter som klargör det.

– Prio är att få henne identifierad, så att vi kan underrätta anhöriga men också att det blir lite lättare för oss när vi vet vem det är, att ha någonting att utgå ifrån, en person, säger Kent Persson.

Specialsökhundar på plats

Polisen har under tisdagen arbetat inom ett stort avspärrat område vid järnvägsstationen i Landskrona. Tekniker har varit på plats och likaså specialsökhundar och drönarpiloter.

Polisen har också letat vittnesuppgifter och försökt lokalisera personer som varit i närområdet under natten.

En ung person är misstänkt för människorov och mord, skriver HD.

Under natten anträffades en livlös kvinna utomhus i Landskrona.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klippet visar bilder från natten efter att den döda kvinnan hade hittats i Landskrona. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på flicka i Landskrona

Mer i ämnet