Till vardags är han lärare, helt utan tidigare skådespelarerfarenhet. Och när han fick erbjudandet att ikläda sig rollen som den fria världens räddare, Secret Service-agenten 007 Bond, trodde han först att det var ett skämt.
– Det är lite knepigt att se sig själv på film. Men jag är ändå väldigt glad att jag nappade, hela det här projektet är ett sådant fantastiskt bevis på vad människor kan uppnå tillsammans, om man bara vågar följa sina drömmar, säger Anders Cöster till SVT Nyheter.
LÄS MER: De gör sin egen Bond-rulle
”Den sista riktiga Bondfilmen”
Projektet ifråga är Black Light, ett helsvenskt bioäventyr med den oblyga undertiteln ”Den sista riktiga bondfilmen”.
Sex år har det tagit upphovsmännen Lars Gahlin och Mats-Ola Pålsson från småländska Strömsnäsbruk att få ihop sin smått osannolika lågbudgetsatsning, sprungen ur en videokväll då de båda ondgjorde sig över att de senaste årens påkostade filmer med Daniel Craig tappat den ursprungliga Bondkänslan från Sean Connerys och Roger Moores dagar.
– Jag håller med. Roger Moore är helt OK, men för mig har Bond alltid varit Sean Connery. Han är så otroligt macho, cool och vuxen och...tja, tokig, säger Anders Cöster.
Så du känner igen dig i honom?
– Haha, möjligen i det tokiga isåfall!
Bygger på frivilliga insatser
Filmen bygger helt på frivilliga insatser och har spelats in utan någon egentlig budget, med enbart amatörer framför och bakom kameran. Slutresultatet hade nyligen sin värlspremiär i Strömsnäs och nu på lördag och ytterligare några dagar framåt visas Black Light på Kulturhuset i skånska Svalöv, ett naturligt val eftersom många av scenerna är tagna i Skåne.
Hamnen i Landskrona figurerar till exempel i en klassisk motorbåtsjakt och även slottet Örenäs samt ett hotell i Helsingborg får påhälsning av den ständigt kringflackande agenten.
– Efter Svalöv är inga ytterligare visningar planerade. Det kommer säkert, men hela idén är att allt kring filmen måste ske utan kommersiell vinning. Därför bygger det på att biografer ställer upp gratis, berättar Niclas Nornemark.
Han driver bion Kulturhuset i Svalöv och har bland annat stöttat filmen genom att förse den med 5.1-ljud.
– Det är faktiskt en riktigt bra film, tycker jag, både vad gäller handling och teknisk kvalitet. Den är inte på något vis ironisk utan målet har varit att göra en så helgjuten Bondfilm som möjligt.
– Allt överskott från visningarna går till Världens Barn, det har varit ett villkor för att få rättighet att använda varumärket James Bond.