Inspektörerna har varit på plats flera gånger under sommaren och hösten. De har konstaterat att rengöringen varit mycket eftersatt, skadedjur och allvarliga brister i kunskap om livsmedelshygien.
Trots att ägaren under tiden valt att renovera delar av restaurangen med tillhörande lokaler så har problemen med livsmedelshanteringen fortsatt.
Vid det sista besöket hittade inspektörerna en person som tillverkade maträtter bestående av rå köttfärs i källaren.
– Det luktade förruttnat kött, lukten var mycket påträngande, går det att läsa i kommunens beslut.
Köttfärs i rumstemperatur
Vidare går det att läsa att källaren var smutsig på väggar och golv. Att det låg plastsäckar nedsmutsade med köttsaft i lokalen och att rå köttfärsmat stod ute i rumstemperatur.
Vid samma tillfälle hittade inspektörerna 150 kilo halvfryst köttfärs som man bedömde var så illa hanterad att det måste klassas som avfall och föras bort.
Beslut om att stänga matstället har fattats med omedelbar verkan och det ligger ett hot om vite på 100 000 kronor om beslutet bryts.