Man häktad för mord i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

I måndags hittades en kvinna i avliden i sitt hem i en ort utanför Helsingborg. Kort därefter greps hennes make som häktades under fredagseftermiddagen.

I måndags larmades polisen till en bostad i en ort utanför Helsingborg. Där fann de en avliden kvinna och kort därefter greps en man misstänkt för mord.

– Omständigheter på plats talar redan vid påträffandet för att hon har tillfogats skador av annan person och att dessa skador lett till hennes död, säger kammaråklagare Carolina Diaz Bernal.

Förnekar brott

Den misstänkte mannen är den avlidna kvinnans make men förnekar brott.

– Vi har gjort en del sedan i måndags kväll och jag gjorde bedömningen att det föreligger sannolika skäl att den misstänkte bragt kvinnan om livet, säger Carolina Diaz Bernal.

Sannolika skäl är den högre misstankegraden och är en bedömning som Helsingborgs tingsrätt delade med kammaråklagaren när de beslöt att mannen skulle häktas.

Tredje part larmade

Varför polisen larmades till parets gemensamma bostad vill inte kammaråklagaren gå in på men säger att det var ett larm utifrån.

– Personer tar kontakt med polisen när de i sin tur har fått uppgifter om att det ligger en personen död i bostaden, säger hon.

Nu återstår det tekniska undersökningar och polis ska hålla ytterligare förhör för att utreda omständigheterna.

– Utredningen är i sitt absoluta inledningsskede. Det är ganska mycket som ska skickas på undersökning och det tar tid.

Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.

– Det han sitter häktad för är mord och han sitter häktad för att han kan påverka utredningen om han är på fri fot. Jag har inte gjort gällande att det finns risk att han återfaller i brott eller fortsätter på brottslig verksamhet, säger kammaråklagare Carolina Diaz Bernal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.