Man biten av två hundar i Båstad – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man blev biten av två hundar utanför en hundrastgård i Båstad kommun vid lunchtid på måndagen och fick föras till sjukhus. Polisen larmades till platsen för att fånga in hundarna.

Vid klockan 12 på måndagen larmades polisen till en hundrastgård i Båstad kommun där en man och hans hund blivit bitna. Enligt polisen är det två hundar som bitit mannen och hans hund utanför hundrastgården.

Mannen har förts till sjukhus för kontroll och hunden har förts till djursjukhuset.

Vad kan du säga om skadeläget på mannen?

– Han var vaken och talbar. Det ska handla om någon form av skada i armen enligt de första uppgifterna, säger Katarina Rusin.

Hundarna infångade

Polisen åkte till platsen för att fånga in hundarna som sprang löst utanför rastgården och för att hitta ägaren.

– Vi jobbar med att fånga in hundarna och har åkt ut med särskilda verktyg som man kan använda för att fånga in hundar. Vi har även en chipläsare för att ta reda på vem som är registrerad på hundarna, säger Katarina Rusin, polisens presstalesperson.

Strax innan 14 var hundarna infångade och hundägaren hade kommit till platsen. Polisen är klar på platsen och rubricerar inledningsvis händelsen som vållande till kroppsskada samt brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.