Jönköpingsgatan är avspärrad mellan Filbornavägen och Skånegatan efter att man hittat ett misstänkt farligt föremål i en park. Foto: Hans Larsson/SVT

Farligt föremål i Helsingborg var skarpt – oskadliggjordes av polis

Uppdaterad
Publicerad

Polisen spärrade under lördagen av ett område i Helsingborg sedan det kommit ett larm om ett misstänkt farligt föremål. Bombstyrkan identifierade föremålet som en modifierad fyrverkeripjäs som sedan oskadliggjordes.

Larmet kom till polisen runt klockan tjugo över elva. Föremålet hittades utomhus i en park och beskrevs som litet.

Ett stort område runt Jönköpingsgatan, Bjuvsgatan, Billesholmsgtan och Åstorpsgatan spärrades efter upptäckten.

Identifierades som modifierad fyrverkeripjäs

Nationella bombskyddet kallades till platsen för närmare observation och hantering av föremålet – som visade sig vara skarpt.

– Det var någon sorts fyrverkeripjäs i grunden som någon eller några har ändrat på, säger Calle Persson på polisens presstjänst.

I övrigt vill polisen inte gå in på detaljer om föremålet med hänvisning till förundersökningssekretess.

– Efter avspärrningarna var gjorda fanns ingen risk för allmänheten i alla fall men den kunde ju inneburit fara för någon som hanterade den, säger Calle Persson.

Föremålet oskadliggjordes och avspärrningarna kunde därefter hävas.

Det misstänkt farliga föremålet hittades i en park vid Jönköpingsgatan i Helsingborg. Foto: Google maps

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.