Silvergården i Landskrona med poliser utanför lägenhetshus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 60-årsåldern är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på en kvinna i 80-årsåldern i Landskrona. Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt mord på äldre kvinna i Landskrona – man häktad

Uppdaterad
Publicerad

En man är häktad för ett misstänkt mord på en äldre kvinna i Landskrona. Samtidigt är en kvinna släppt på fri fot.

Tisdagen den tionde september kallades polisen till Silvergården i Landskrona efter att ambulanspersonal slagit larm i samband med ett dödsfall av en kvinna i 80-årsåldern.

– Det fanns vissa avvikande omständigheter gällande den senare avlidna kvinnan. Detta ledde till att polis frihetsberövade flertalet personer, skriver åklagare Anders Stridh i ett mail.

Polisen satte brottstiden, det vill säga när det misstänkta brottet ska ha ägt rum, mellan måndagen och tisdagen förra veckan. På tisdagsmorgon greps två personer: en man och en kvinna, båda i 60-årsåldern. Vid lunch fann åklagaren att bevisningen var tillräckligt stark för att anhålla de båda.

Fem andra personer greps och togs in på förhör av polisen men släpptes senare samma dag.

Tingsrätten gjorde en annan bedömning

På fredagen hölls häktningsförhandlingen vid Lunds tingsrätt. Där ansökte åklagaren om att rätten skulle häkta mannen och kvinnan. Men tingsrätten gjorde en annan bedömning och försatte kvinnan på fri fot. Däremot häktades mannen på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Enligt källor till SVT ska den avlidna kvinnan och den häktade mannen ha någon form av relation med varandra.

– Utredningen pågår nu med arbete för att få närmare svar om vad som inträffat. Den häktade och den avlidna var inte obekanta med varandra, skriver åklagare Anders Stridh.

Både mannen och kvinnan nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.