Två barn leker på en färgglad lekplatsstruktur som liknar en stor röd dinosaurie. De står nära varandra, med en av dem som lutar sig mot sidan av dinosaurien medan den andra står bakom. I bakgrunden syns grön vegetation och andra lekplatsinslag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med när ett par dinosaurieälskande barn besöker Fredriksdal för att leka bland dinosaurier i klippet ovan. Foto: Anna Simonsson

Nya lekplatser i Helsingborg ska uppmuntra vänskap över stadsdelarna

Publicerad

I Helsingborg blir lekplatserna allt mer än bara en plats att leka på. Staden satsar på större lekparker med olika teman, där barn från alla stadsdelar kan mötas och skapa minnen tillsammans.

Tanken med Helsingborgs nya lekplatser är inte bara att ge barnen en rolig stund, utan också att främja integration och ge invånare från olika delar av staden möjlighet att mötas.

– Vi vill få invånare att röra sig runt i Helsingborg och besöka nya stadsdelar, säger Johanna Elgström, landskapsarkitekt.

”Kom folk från hela staden”

En av de nyare utflyktslekplatserna är dinosaurieleken på Fredriksdal.

– Det är första gången vi är här men vi brukar besöka de olika temalekplatserna i Helsingborg, säger Victoria Thulin, mamma.

– Min favorit är rutschkanan, säger Ellen Thulin, dotter.

Efter att en av stadens första lekplatser blivit vandaliserad på Drottninghög valde man att bygga en nya större lekplats med temat prinsessor och drakar.

– Vi märkte tydligt att det inte bara var boende på Drottninghög som besökte den nya lekplatsen utan att det kom folk från hela staden, säger Johanna Elgström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.