Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Strax efter klockan sju på tisdagsmorgonen ringde larmare in till polisen från bostadsområdet Dalhem i Helsingborg, efter att ha hört skott avlossas. Därefter kunde polisen hitta och gripa en pojke i övre tonåren. – Jag blir orolig. Det är tragiskt att så unga personer begår så grova brott, säger Karim Ottosson vid polisen i Helsingborg. Foto: Josefine Krischausky / SVT

Polisen om mordet på Dalhem: ”Tragiskt att så unga personer begår grova brott”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern sköts ihjäl mitt i bostadområdet Dalhem i Helsingborg på tisdagsmorgonen. Samtidigt befann sig både vuxna och barn i området.

– Vittnesuppgifter pekar åt en viss riktning och poliserna påbörjar en jakt och strax efter det griper vi mannen som är misstänkt för detta mord,säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef i Helsingborg.

Polisen fick flera larm från uppringare strax efter sju om att det hörts skottlossning på Dalhem. Mannen ska ha suttit i en bil på Annerovägen när skotten avlossades.

I klippet ovan kan du höra polisen berätta mer om mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.