Under dagen har polisen sitt mobila poliskontor på plats. Foto: Johan Dernelius

Trygghetspoliser på plats efter explosionen i Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens explosion på Östergatan i Ängelholm är det full aktivitet på platsen. Polisen säkrar spår, söker vittnen och flera fönster måste bytas ut.

– Vi arbetar nu för att säkra teknisk bevisning och sammanställa spår som kan visa på orsaken till sprängningen, alltså vilken typ av sprängmedel det handlar om, säger Åsa Emanuelsson, polisens pressinformatör.

Det var vid tvåtiden natten mot onsdag som en explosion inträffade i ett flerfamiljshus på Östergatan i centrala Ängelholm. Polisen har under förmiddagen inlett dörrknackning i området för att hitta vittnen.

– Vi har även vårt mobila poliskontor på plats för trygghetsskapande åtgärder. Dit kan man vända sig för att prata om man känner sig orolig eller har frågor, säger Åsa Emanuelsson.

Flera fönster krossade

Ett 30-tal fönster krossades efter explosionen och under dagen pågår ett febrilt arbete med att byta ut dem i den drabbade fastigheten och huset tvärs över gatan. Det finns även flera sprickor i fasaden.

Ett 30-tal fönster förstördes under explosionen Foto: Johan Dernelius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.