Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Samir Chahrour är djupt bekymrad över helgens händelser. Se inslaget för att höra hur han arbetar för att främja dialogen olika religiösa grupper emellan. Foto: Hanna Walfridsson/SVT

Konflikten mellan Israel och Hamas oroar – Helsingborgsgruppen vill främja dialog

Uppdaterad
Publicerad

Gruppen för religionsdialog i Helsingborg ser med oro på utvecklingen i konflikten mellan Israel och Palestina efter Hamas attack under lördagen. I den här gruppen arbetar man inte minst för att motverka motsättningar mellan religiösa grupper.

I gruppen sitter företrädare för olika religioner – muslimer med olika inriktningar, kristna, judar, katoliker, buddhister... Men också representanter för bland andra polisen, kommunen, studieförbund och Brottsförebyggande rådet.

– Vi ska motverka extremism och konflikter mellan olika religiösa grupper. Men vi är ett nätverk snarare än en religiös grupp och målet är alltid att skapa en plattform för dialog, säger ordförande Samir Chahrour.

Dricker samma vatten

Gruppen har egna möten och diskussioner men vänder sig också utåt med besök i skolor, föreningar, myndigheter och andra ställen.

– Vi brukar säga att vi alla dricker samma vatten men ur olika muggar, säger Samir Chahrour.

Han och den övriga gruppen ser med oro på konflikten som blossat upp igen sedan den palestinska terrorstämplade organisationen Hamas attackerat Israel som nu slår tillbaka mot palestinska områden.

Möt Samir Chahrour i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.