Det blev Norden som dominerade på tävlingen som beskrivs som kock-VM. Danmark vann och trea kom Norge.
Sebastian Gibrand har de senaste fem åren siktat mot den här tävlingen.
– Det känns bra, jag är såklart stolt över laginsatsen – vad vi gör och vad vi presterar. Tyvärr räckte det inte hela vägen denna gången. Jag gläds åt silvret men man vill alltid stå högst på pallen, säger han till SVT Nyheter på telefon efter tävlingen.
Sebastian Gibrand betonar laginsatsen och tron inom gruppen för lagets produkt. Efter tävlingen besökte laget Sverigefesten och tackade sina supportrar, av vilka en var självaste prins Carl Philip, som gratulerade till insatsen.
Saknas två procent
Under tävlingen har Gibrand tillsammans med sitt lag haft 5 timmar och 35 minuter på sig att tillaga två rätter för 14 personer. Den ena rätten som alla lag behövde göra var en chartreuse, en traditionell fransk rätt med grönsaker och skaldjur som inte är helt olikt smörgåstårta.
I den andra rätten var kalv huvudråvara. Där bjöd svensklaget på en ugnsrostad kalvrack fylld med kalv- och anklever, bräserade short ribs av kalv, färserad kalvbräss med citrontimjan, svensk potatis tillagad i smör, variation av svamp, tartelette av örter och kronärtskocka.
– Det är en bedömningssport så det är alltid svårt att säga varför placeringen blev som den blev. Vi kanske saknade de två sista procenten på vår finish, men det är svårt att säga. Jag tror på vår produkt hela vägen, säger Sebastian Gibrand.
Tävling i fransk matlagning
Bocuse d'Or är en tävling i fransk matlagning. Tävlingen är döpt efter sin upphovsman Paul Bocuse, världens kanske mest berömde kock, som avled den 20 januari 2018.
Totalt deltog 24 länder. Rätterna bedöms på smak, teknik, presentation, innovation och design, samt hur laget lyckas framhäva det egna landet i sina rätter.
Sverige har tagit guld en gång i Bocuse d'Or, med kocken Mathias Dahlgren 1997.