Ovädret tros bli värre under tisdagskvällen då temperaturen sjunker och vinden tilltar. Foto: Janerik Henriksson / TT

Skånetrafiken: ”Det är inte en vanlig resdag”

Uppdaterad
Publicerad

Inställda tåg och busslinjer. Snöovädret fortsätter att påverka kollektivtrafiken i Skåne under tisdagseftermiddagen.

– Vi är påverkade av vädret och det ska dessutom bli värre. Som resenär hoppas vi att man har förståelse att det inte är som en vanlig dag, säger Magnus Andersson, verksamhetsjour Skånetrafiken.

Redan under måndagen började varningar rulla in för ovädret som skulle dra in över Sverige. Under dagen har det fortsatt varit oroligt i hela Skåne och nu förbereder sig Skånetrafiken för kvällen då vinden beräknas tillta.

– Vi tror det kommer bli värst i nordvästra Skåne och norra delen av Österlen, säger Magnus Andersson, verksamhetsjour Skånetrafiken.

Mindre olyckor har inträffat

Två järnvägslinjer i Skåne har stängts av, den ena mellan Helsingborg, Tekomatorp och Eslöv. Den andra mellan Ystad och Simrishamn.

Än så länge verkar inga större olyckor ha skett och ingen ska ha kommit till skada i kollektivtrafiken.

– Det har varit mindre olyckor med regionbussar inblandade men lyckligtvis av mindre karaktär. Ett besvärligt väglag i kombination med vind och bekymmer med andra trafikanter, säger Magnus Andersson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Donald Pilblad har haft fullt upp med att bärga lastbilar, bussar och personbilar i det svåra trafikläget. Hör honom berätta mer i videon. Foto: TT / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.