Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter att ha lämnat Fredriksdalsteatern förra sommaren gör Eva Rydberg istället en pjäs ”Ett resande teatersällskap” på Sundspärlans friluftsteater – hör hennes känslor inför premiären på fredag i klippet ovan. Foto: Johan Löfquist

Tårar blev till skratt för Eva Rydberg – premiär för hennes nya teater på Sundspärlan

Publicerad

När Eva Rydberg kliver in på Sundspärlans friluftsteater är det som teaterdirektör – både på scen och utanför.

– Det är så himla roligt fortfarande, säger Eva Rydberg som vid 81 års ålder startar en ny teater i Helsingborg.

När ridån gick ner för sista gången för Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern förra sommaren kom tårarna. Hon tog över efter Nils Poppe i mitten på 90-talet och drev teatern i 28 år.

– Det var mycket svårt. Vi grät allesammans som var där den sista föreställningen men så kom den här möjligheten och det är jag väldigt tacksam för.

En virrig teaterdirektör

Eva Rydberg fick möjlighet att öppna en ny friluftsteater i den tidigare folkparken i Helsingborg och i kväll, fredag, är det premiär för ”Ett resande teatersällskap” på Sundspärlans Friluftsteater.

Är rollen som teaterdirektör skriven för dig?

– Ja, den är nog det men jag är inte så virrig och taskig mot primadonnan, som spelas av Ewa Roos, i verkligheten.

Pjäsen handlar om två konkurrerande teatersällskap som är dubbelbokade på Sundspärlans friluftsteater. Den är skriven av Andreas T Olsson som också regisserar.

I videon visas smakprov ur föreställningen ”Ett resande teatersällskap”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.