Symptomen bland fåglarna i besättningen är nedsatt äggproduktion och även ägg utan skal, uppger Jordbruksverket.
– Detta är första utbrottet av sjukdomen i Sverige i år, säger Ella Sigvardsson, smittskyddshandläggare på Jordbruksverket till SVT Nyheter Helsingborg.
I videon ovan kan du höra henne berätta mer om Newcastlesjukan.
Tillträdesförbud har införts på den aktuella gården och vare sig djur eller djurprodukter får lämna gården. Nu har smittspårning inletts. De smittade hönsen kommer att avlivas.
Det är ännu oklart huruvida fler gårdar drabbats, säger Maria Nöremark som är biträdande statsepizootolog på SVA.
– Utbrottet har upptäckts på den här gården och i nuläget har vi inte kännedom om andra gårdar. Men vi gör smittspårning nu, säger hon till TT.
Newcastlesjukan är allvarlig och smittsam
Det är oklart varifrån smittan kommer.
– Vi vet inte. Men vet vi att viruset – precis som fågelinfluensan – förekommer bland vilda fåglar, så det finns en möjlig förklaring.
Kommer alla 230 000 höns att avlivas?
– Ja, det innebär att samtliga djur kommer avlivas. Vi följer lagstiftningen och det görs för att undvika smittspridning, säger Ella Sigvardsson.
Newcastlesjukan är en allvarlig, smittsam sjukdom hos fjäderfän men den är inte farlig för människor.
Vad är Newcastlesjuka?
Newcastlesjuka är en allvarlig och mycket smittsam virussjukdom hos fjäderfän, men den smittar inte människor. Sjukdomen kan orsaka explosiva utbrott hos tamhöns, kalkoner, fasaner, duvor och vaktlar. Ankor och gäss är också känsliga men det är sällan man ser allvarligare utbrott hos dessa arter.
Infektionen överförs framför allt genom direktkontakt mellan fåglar. Smitta sprids också med redskap, skor, kläder, fordon, damm och fjädrar. Virus som orsakar newcastlesjuka hos fjäderfä kan även cirkulera bland vilda fåglar, och vissa virustyper förknippas särskilt med utbrott av duvpest med kraftigt ökad dödlighet hos vilda duvor som följd.
Källa: Jordbruksverket