En man i 20-årsåldern sköts ihjäl på Artillerigatan i Landskrona i mitten av maj. Två personer har nu gripits misstänkta för inblandning i mordet.

En man häktad misstänkt för mordet på Artillerigatan i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern sköts ihjäl på Artillerigatan i Landskrona i mitten av maj. Nu har en man i 20-årsåldern häktats misstänkt för mordet. Ytterligare en man greps i veckan misstänkt för medhjälp till mord men han släpptes på torsdagen.

En solig söndagkväll i mitten av maj larmades polisen till en skottlossning i Landskrona efter att höga smällar hörts och en man låg på marken. Senare på kvällen meddelade polisen att en man i 20-årsåldern dött på sjukhus.

Polisen misstänker att gärningspersonen flydde från platsen på elcykel.

– Gärningspersonen kommer på en elcykel till brottsplatsen. En mörk cykel, och gärningspersonen har också mörka kläder och bär ett munskydd, sa Tina Anderberg polischef i Landskrona, dagen efter mordet.

Två män har gripits

I veckan greps två män i 20-årsåldern misstänkta för inblandning i mordet och de begärdes häktade vid Lunds tingsrätt på torsdagen.

– En greps i måndagskväll och en tisdag förmiddag, säger Kenth Pehrsson, polis på Grova brott i Helsingborg.

Den ena mannen, hemmahörande i Göteborg, häktades misstänkt för mord.  Den andra, hemmahörande i Landskrona, som begärts häktad för medhjälp till mord släpptes på torsdagen enligt Lunds tingsrätt.

Enligt Kenth Pehrsson är männen kända av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.