800 bostäder planeras på Sandnäsets golfbana

Publicerad

Entreprenören och företagsägaren Nils-Åke Hallström har planer på att bygga drygt 800 bostäder på Sandnäsets golfbana i Dvärsätt, Krokoms kommun. Om allt går enligt plan så kan det börja byggas redan om ett drygt år.

– Jag har gått och grunnat på den här idén i några år, säger entreprenören Nils-Åke Hallström när han presentera planerna för det han kallar Sandnäsets Golfby.

Hans företagskoncern äger Sandnäsets golfbana, och det är på ett område på den nordöstra delen av området som han nu har ritat in ett stort bostadsområde.

– Det här finns på många ställen utomlands, men ingenstans i Sverige, säger Nils-Åke Hallström.

Han har fått ett planbesked från Krokoms kommun och just nu pågår arbete med utredningar för att en detaljplan ska kunna antas om ett år.

Här är ett tvärsnitt av en konceptskiss för Sandnäsets Golfby. De tänkta bostäderna är de som är bruna på skissen. Foto: Illustration Hallströms

Detta omfattar planen:

131 byggnader

842 bostäder vara 696 lägenheter

Husen ska vara både så kallade gathus, radhus, villor och flerfamiljshus på upp till sex våningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.