En delad bild som visar två scener. Den vänstra sidan visar en person klädd i en vit tröja med en liten gul fjäril på bröstet, poserande utanför en byggnad. Den högra sidan visar en samling av köksutrustning som inkluderar en metallbehållare, en grillgitter och en verktyg för rengöring, staplade på en yta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Yasin Sayed Mousavi låg och sov på övervåningen när brandlarmet gick på hans restaurang i Hede – här berättar han. Foto: Alberto Lozano/SVT

Ägaren Yasin efter krogbranden i Hede: ”Allt var helt svart”

Publicerad

När brandlarmet gick på restaurangen Hedekrogen i söndags låg ägaren Yasin Sayed och sov på övervåningen. Han fick mycket rök i sig och har besökt hälsocentralen i Sveg för andningsproblem.

Yasin Sayed Mousavi väcktes av larmet och gick för att undersöka, men stoppades av den kraftiga röken.

Räddningstjänsten kunde under söndagsmorgonen släcka branden och byggnaden gick att rädda.

Yasin Sayed berättar däremot att rökskadorna i källaren är så omfattande att det finns ingen tydlig prognos på när restaurangen kan öppna igen.

– Det känns tråkigt, Hedekrogen var min första restaurang. Jag hoppas kunna öppna snart igen, säger Yasin Sayed Mousavi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.