Per Hedman står med rutig skjorta och glasögon, håller upp en fågelholk som han tillsammans med sina kompisar byggt i Hosjö, i Bräcke kommun.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här tillverkas 100 fågelholkar till förmån för Världens barn – följ med in i fågelholksfabriken vid Sundsjön i Bräcke kommun. Foto: Lukas Johansson/SVT

Byggboom i Bräcke – 100 fågelholkar för Världens barn

Publicerad

Det har arbetats flitigt i Åke Anderssons garage i Hosjö utanför Gällö i Bräcke kommun senaste veckorna. Där har man tillverkat 100 fågelholkar som nu säljs till förmån för Världens barn.

Det började som en rolig grej för sammanhållningen i byn och som en insats för fåglarna. Men sedan insåg initiativtagaren Per Hedman att slutspurten i produktionen tajmade väl med Radiohjälpens insamling Världens barn. Nu säljs alla 100 holkar och pengarna går oavkortat till insamlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.