Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det nytillträdda kommunalrådet i Ragunda, Anton Hammar (S), säger krasst att det inte finns pengar. Foto: Maria Harning/SVT

Därför flyttas skolbarnen från Bispgården till Hammarstrand

Publicerad

Beslutet att flytta de kvarvarande skolbarnen från Bispgården till Hammarstrand var nödvändigt. Det menar kommunalrådet Anton Hammar (S).

Dåligt med resurser och ett behov av att se över skolstrukturen i Ragunda och dessutom dålig arbetsmiljö på Småfolkets förskola i Bispgården – det är några av anledningarna till att 39 skolbarn från förskoleklass till årskurs tre i Bispgården kommer att gå på Kullstaskolan i Hammarstrand i höst.

– Vi har inte pengar att renovera för just nu, säger kommunalrådet Anton Hammar (S).

Ragundaskolor

Nu ska en utredning göras om skolstrukturen i kommunen. Hösten 2023 gjordes en tjänstemannautredning som föreslog att skolorna i Bispgården och Hammarstrand slås ihop. Men den utredningen ratades av det förra politiska styret.

– Vi kommer under hösten att fatta beslut om skolstrukturen, säger Anton Hammar (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ragundaskolor

Mer i ämnet