Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”När man träffar alla som kommer hit, då blir man nöjd i hjärtat” – i videon berättar Monica Hellgren från Dunderkommittén om årets Dundermarknad och det stora intresset för 40-åringen. Foto: SVT / Fredrik Eliasson

Dundermarknaden i Strömsund firar 40 år

Publicerad

I år firar Dundermarknaden i Strömsund 40 år. Och med Hooja som dragplåster hoppas arrangörerna på publikrekord.

– Det är fullt på campingar och allt är uthyrt, säger Monica Hellgren från Dunderkommittén.

Att Dundermarknaden firar 40 år märks. Under hela veckan har det bjudits på olika aktiviteter som flottecruising, käpphästhoppning och dunderrally för ungdomar.

– Jag får ståpäls. Det är också så fantastiska artister som ska vara med, säger Monica Hellgren som sitter i kommittén som ordnar Dundermarknaden.

Begränsat antal insläppta

Årets stora dragplåster är Hooja som spelar på fredagen men festivalen har även andra artister som exempelvis Två Blondinas från Hammerdal som uppträdde på torsdagen.

Arrangörerna tror att årets festival kommer att slå publikrekord. För första gången har man därför också begränsat antalet insläppta. Som mest kommer 7 500 personer tillåtas på marknadsområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.