Under söndagen omkom en man i en trafikolycka och två fick föras till sjukhuset efter en frontalkrock norr om Ytterhogdal på E45. Foto: Johan Nilsson/TT

Efter dödsolyckan på E45 vid Ytterhogdal: Orsak ännu oklar

Uppdaterad
Publicerad

Bilarna som frontalkrockade under söndagen strax norr om Ytterhogdal i Härjedalens kommun ska nu undersökas av polisen. Kompletterande förhör ska hållas.

Ännu är det oklart vad som orsakat frontalkrocken mellan två personbilar runt 15-tiden under söndagen den 11 februari. En man i 60-årsåldern omkom i olyckan.

– I princip är det fortfarande oklart om vad som förorsakat olyckan, förhör ska hållas och bilarna ska undersökas, säger polis Bengt Lövros.

Två personer till sjukhus

I bilen med den 60-åriga mannen fanns hans partner, en kvinna i 50-årsåldern, som fick föras till sjukhuset med medelsvåra skador och där tillståndet bedöms allvarligt men inte livshotande.

I den andra bilen fanns en kvinna i 30-årsåldern, som också fördes till sjukhuset men med lindrigare skador.

– Den avlidne mannen är inte hemmahörande i länet, säger Bengt Lövros

Polisutredning pågår

Väg E45 mellan Överhogdal och Ytterhogdal var under flera timmar helt eller delvis avstängd, men öppnade helt för trafik vid 19-tiden på kvällen. Det ska även ha varit mycket halt på platsen.

Vid krocktillfället fanns det även två hundar i ena bilen och en hund i den andra. Samtliga hundar dog i olyckan.

Polisen utreder olyckan som vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.