– Det här kommer att ge uppåt 160 jobb, säger Thomas Holm vice vd Svenska handelsfastigheter. Foto: SVT

Efter många turer – snart öppnar handelscentrum ”Fjellhandel Storlien”

Uppdaterad
Publicerad

Under många år har det funnits planer på att bygga ett stort handelscentrum i Storlien. Det har varit många turer och flera olika exploatörer, men i april är den första delen färdig för att öppna.

Det är företaget Svenska handelsfastigheter som står bakom byggandet av det nya handelscentrumet. Den första etappen på 11 000 kvadratmeter är snart klar:

– Gränshandeln är en viktig näring i Storlien och vi ser fram emot att växa i den här regionen och hjälpa Storlien att utvecklas. Det här blir en arbetsplats för ungefär 150 till 160 anställda, säger Thomas Holm, vice vd Svenska handelsfastigheter.

Investering på nästan en halvmiljard

Sammanlagt blir det tre etapper. I april invigs den första, sedan kommer gamla Coop att byggas om och efter det kommer ytterligare en byggnad på cirka 9000 kvadrat meter att byggas.

Vill bygga hyresrätter

Även bostäder, hyresrätter planeras.

– Vi jobbar med kommunen och markägare och tittar på tomtområden. Vi försöker hitta en lösning på hyresrätter i området. Det handlar om cirka 50 hyresrätter, säger Thomas Holm, vice vd Svenska handelsfastigheter.

Coops nuvarande lokaler kommer att byggas om och i etapp tre kommer en ny byggnad att byggas bredvid på cirka 9000 kvadratmeter. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.