Bertil ”Blåsa” Johansson är ordförande i Alsens IF. I mklippet berättar han om vad renoveringsbidraget från Riksidrottsförbundet betyder för små föreningar på landsbygden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bertil ”Blåsa” Johansson är ordförande i Alsens IF och berättar vad renoveringsbidraget från Riksidrottsförbundet betyder för föreningar på landsbygden. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Ekonomiskt stöd avgörande för Alsens IF:s renovering – ”Otroligt tacksamt”

Uppdaterad
Publicerad

Många idrottsföreningar har ett stort behov av renoveringar på sina anläggningar, framförallt små föreningar ute på landsbygden. Hos Riksidrottsförbundet i Jämtland Härjedalen finns en årlig pott på knappt 1,6 miljoner som länets föreningar kan söka bidrag ur.

För Alsens IF var bidraget på 200 000 kronor helt avgörande för att komma igång med renoveringen av omklädningsrummen vid deras hemmaplan, Bleckåsvallen.

– Vi hade redan fått en privat donation på 200 000 kronor men det var bidraget från RF som gjorde att vi vågade sätta igång, säger ordföranden i Alsen, Bertil ”Blåsa” Johansson.

Stora behov av renovering

I sammanhanget är det inga jättesummor som RF kan bidra med. Totalt har RF Sisu i Jämtland Härjedalen knappt 1,6 miljoner per år att fördela mellan föreningarna som söker.

– Vi ger bidrag till olika typer av projekt och renoveringar där vi hoppas och tror att det gör nytta. Det finns också många synergieffekter med ökat engagemang i föreningarna och att andra ofta skjuter till mer pengar, säger Martin Johansson som är ekonom på RF Sisu i länet.

Mycket värdefullt bidrag

Bertil ”Blåsa” Johansson poängterar att varje krona som ideellt drivna anläggningar får in är värdefull.

– Utan pengarna från RF hade vi aldrig kommit till skott med renoveringen. Då hade det fortsatt vara sunkigt i våra omklädningsrum. Men nu har vi det väldigt fräscht och hoppas det håller sig så i minst 40 år till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.