Hör Ellen Sundberg berätta om sin nya musik i klippet. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Ellen Sundberg tillbaka med nytt album

Uppdaterad
Publicerad

Efter två år är Ellen Sundberg tillbaka med ny musik. Den nya plattan heter Levi's Blue Eyes och är den första skivan som den jämtländska musikern har producerat i sin studio i Börön.

– Jag har länge velat spela in själv och kände nu efter några år att jag har tillräckligt med teknisk kunskap. Publiken kommer att känna igen min musik men den är också lite råare just eftersom jag har spelat in och producerat själv den här gången, säger Sundberg.

Åker på turné  

I samband med den nya skivan planerar Sundberg att spela på flera orter i norra Sverige. Men på grund av coronapandemin blir det en miniturné som bara består av henne själv och basist.

– Vi gör en kort sväng där vi kan göra coronaanpassade spelningar och det känns ju jättekul. I och med pandemin har vi varit osäkra på om vi skulle kunna boka något alls, säger Sundberg.

I klippet ovan kan du höra Ellen Sundberg berätta om hur hon skapat sina låtar till det nya albumet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.