En grusväg i skog där poliser och tekniker arbetar långt borta innanför polisavspärrningar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Emil Tiberg berättar varför han inte anser att ett års väntan på provsvar inte är anmärkningsvärt lång tid. Foto: SVT

Ett år sedan misstänkta mordet i Vemhån – väntar fortfarande på provsvar

Uppdaterad
Publicerad

Ett år har gått sedan en död person hittades i en utbrunnen bil i Vemhån, i Härjedalen. Fallet är inte löst och man väntar fortfarande på svar från den tekniska undersökningen.

Den 18e juni förra året hittades en kropp i en utbrunnen bil på en skogsbilväg i trakterna kring Vemhån, i Härjedalens kommun.

Men utredningen har stått stilla en längre tid. NFC, Nationellt forensiskt centrum, har inte haft tid att analysera provsvar från den tekniska undersökningen och eftersom ingen sitter frihetsberövad i ärendet är det inte prioriterat.

– Vi får ser vad de här undersökningarna resulterar i. Om det föranleder att de misstänkta avförs helt och håller eller att det blir något annat. Vi måste avvakta svaren, berättar Emil Tiberg, åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.