Kårledaren för frälsningsarmén i Östersund står vid en grön växt och tittar in i kameran. Allt fler barnfamiljer söker hjälp hos frälsningsarmén.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så går det till när en barnfamilj får stöd från Frälsningsarmén – kåransvarig Inger Silfverdal berättar mer i klippet. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Fler familjer i Östersund söker ekonomisk hjälp hos Frälsningsarmén: ”Ingen ljusning”

Publicerad

Trots att mycket tyder på lättare tider för ekonomin hos svenska hushåll har de som söker hjälp hos Frälsningsarmén i Östersund ökat de senaste två åren.

Totalt sett får i snitt runt 30 hushåll, barnfamiljer såväl som singelhushåll, hjälp av Frälsningsarmén varje månad, berättar Inger Silfverdal, kåransvarig hos Frälsningsarmén i Östersund.

– Bland dem vi möter tycker jag inte vi ser så mycket ljusning. Jag vet att man pratar om att det lättar (ekonomiskt reds anm.) i samhället, men jag tror att det kommer dröja lite för dem som har levt på en ansträngd nivå, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.