Flera bilar sönderslagna i centrala Östersund – brottet ska ha filmats av polis

Publicerad

Flera bilar blev under natten mot söndag sönderslagna i centrala Östersund. En man i 18-årsåldern sitter nu anhållen misstänkt för skadegörelse. Enligt åklagare lyckades polisen filma förövaren under själva händelsen.

Det var två kraftigt berusade män som påträffades på Prästgatan i Östersund vid klockan 03 på natten. De båda blev då omhändertagna, och den ene av dem anhölls alltså senare.

Åklagare Tobias Kajbring säger på måndagen att den anhållne mannen förhördes under helgen och att man nu försöker sammanställa omfattningen av skadorna och vilka belopp det kan handla om. Totalt rör det sig om 10 bilar som på olika sätt blivit sönderslagna.

– Vi får se vart det här leder. Det är ändå ganska många bilar det handlar om och det förstör för många människor, säger Tobias Kajbring.

Polisen ska ha filmat förloppet

Enligt Tobias Kajbring filmades brottet i realtid av poliser som kom till platsen, filmmaterial som nu kan användas i utredningsarbetet.

Senast på onsdag måste åklagaren besluta om den anhållne mannen ska begäras häktad eller om han ska släppas på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.