Foto: SVT

Fortsatt jämtländskt vinkrig: trots rättstvist – stämd tillverkare lanserar sin variant av björksavsvin

Uppdaterad
Publicerad

Det jämtländska vinkriget fortsätter. Efter att länets första tillverkare av mousserande björksavsvin stämt en konkurrent pågår nu en rättsprocess och trots att tvisten ännu inte avgjorts lanserar nu den stämda parten, konkurrenten, sin variant av vinet. Hör mer om reaktionerna på lanseringen och bakgrunden till stämningsansökan i klippet ovan:

Hittills har det bara funnits en tillverkare av björksavsvin i länet, Sav Huset, där Peter Mosten är grundare. Men inom kort kommer att nytt vin tillverkat av samma råvara, dock inte sav från länet utan från Finland, tillverkat av Sav Winery. Detta samtidigt som de båda företagen ligger i tvist med varandra. Det handlar bland annat om rättigheterna till varunamnet ”Sav” och rätten till ett domännamn.

Stämningsansökan skickades in i våras och rättsprocessen har nått så långt att det hittills har hållits förberedande muntliga förhandlingar. Det tycks med andra ord vara långt kvar tills rättstvisten är avgjord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.