Foto: Henrik Montgomery/TT

Hade redan flickvän – kvinna i Järpen knivhögg honom

Uppdaterad
Publicerad

I slutet på februari i år blev en man knivhuggen av en kvinna i Järpen. Kvinnan åtalades för försök till mord men nu döms hon till rättspsykiatrisk vård för grov misshandel i stället.

Innan händelsen ska mannen och kvinnan tillsammans med några vänner befunnit sig i Järpen. De ska ha druckit och mannen och kvinnan pussats och varit intima med varandra. Men när kvinnan, som är född i början på 90-talet, fick veta att mannen redan hade en flickvän tog hon senare fram kniven och högg mannen i buken.

Döms för grov misshandel

Åklagaren yrkade på att kvinnan skulle dömas för försök till mord men eftersom tingsrätten anser att det inte går att slå fast att hon haft för avsikt att döda mannen utan endast tillfoga honom skada, samt eftersom hon lider av en psykiatrisk störning så döms hon i stället till rättpsykiatrisk vård med brottsrubriceringen grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.