En anställd på en myndighet flera varningar efter att hen missköt sitt arbete. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Handläggare på myndighet i Östersund fick flera varningar

Publicerad

En anställd på en myndighet i Östersund har i över ett års tid missköt sig i sitt arbete genom att inte följa arbetstider, förlänga utredningar och arbeta hemifrån utan lov. Den anställde sade sedan upp sig efter hot om uppsägning.

I handlingarna framgår det att ansvarig enhetschef haft 17 samtal med den anställde efter att det uppdagats att denne misskött sig. Den anställde har även tilldelats sex varningar för bristerna i att leva upp till skyldigheterna i anställningsavtalet.

Uppvisar stora brister

Som handläggare hade den anställde bland annat hand om kundärenden med en viss handläggningstid. Personen har uppvisat brister i ärendehandläggningen genom att flytta fram bevakningar i ärenden som gjort att handläggningstiden förlängts.

Personen har också tagit sig an ärenden för att sedan lägga tillbaka dem så att andra medarbetare fått ta över själva handläggningen. Detta har resulterat i att tiden för handläggningen blivit onödigt lång. Personen valde att kommunicera med kunder via brev istället för att ringa, detta innebar att handläggningstiden ibland kunde förlängas med 20 dagar.

Sade upp sig själv

Myndigheten meddelade den anställde om tilltänkt avsked men då valde personen att säga upp sig själv på egen begäran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.