Till vänster: Flera äldre människor sitter vid ett långbord i Duved och äter julmiddag. Till höger: Initiativtagaren för julmiddagen för de äldre, Lena Flaten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”För oss betyder väldigt mycket att kunna göra något för de äldre.” Hör krögaren Lena Flaten från Storlien som är initiativtagare till julmiddagen. Foto: Eva Danielsson/SVT

Här bjuds över hundra pensionärer på julbord i Duved

Uppdaterad
Publicerad

Det var glada skratt och mycket surr på tisdagskvällen på Hamregården i Duved. De äldre i kommunen bjöds in till en trerätters julmiddag.

Det är tack vare ett stort antal frivilliga, Åre församling och bidrag från det lokala näringslivet som den här middagen kan dukas fram.

– Det är några producenter och några som står för drycken, några som står för potatisen, några för köttet och så vidare och då kan man göra det tillsammans, säger Lena Flaten, krögare från Storlien och initiativtagare.

Arrangeras för elfte året

Ett hundratal pensionärer hade anmält sig till julmiddagen, som är en tradition som pågått länge. Det här blir elfte gången som evenemanget genomförs.

– Det är ju superkul för alla äldre och sen är det roligt för mig som får följa med min farmor Göta, säger Anna Stålhandske från Ånn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.