förskolebarn i varselkläder och röda hjälmar står på en jordhög och gräver med spadar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det blev förskolebarnen som tog det första spadtaget för den nya förskolan i Klövsjö. Hör hur de tänker i klippet. Foto: Maria Harning/SVT

Här tas första spadtaget för ny förskola i Klövsjö

Publicerad

I dag togs första spadtaget för en ny förskola i Klövsjö. Ett efterlängtat bygge, men som ändå oroar en del då den byggs nära genomfartsvägen.

Förskolan ska byggas centralt i byn och omfatta totalt fyra avdelningar och kunna inrymma totalt max 48 barn. Förskolan ska stå klart under nästa år 2025.

– Den är väldigt efterlängtad, säger Sara Olsson, förskollärare på den nuvarande förskolan i Klövsjö.

Men samtidigt som en ny förskola välkomnas finns också en oro kring trafiksituationen.

Bygden kräver samtidigt gång- och cykelväg

I en debattartikel som publicerats i Östersunds-Posten pekar lokala företag och föreningar på att den nya förskolan kommer att placeras vid en trafikerad genomfartsväg. Den vägen saknar i dagsläget gång- och cykelväg vilket debattörerna menar är en stor säkerhetsrisk för förskolebarn, föräldrar, personal och andra boende i området.

I klippet nedan hör du Jonas Andersson (S), regionrådet med ansvar för infrastrukturfrågor.

skäggig man med glasögin

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Andersson (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden kan inte lova pengar till en gång-och cykelväg i Klövsjö. Foto: Lukas Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.