Bengt Viklund på Hjärte center i Östersund berättar om deras arbete

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”De ska känna sig älskad, värdefull och komma bort ifrån den här situationen de är idag”- hör Bengt Viklund vid Hjärte center i Östersund i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson/svt

Hjärte center i Östersund: ”Vi vill vara där för de utsatta”

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen hade Hjärte center i Östersund en heldag för alla de i utanförskap i Östersund: ”De är för de som lever i ensamhet, psykisk ohälsa eller missbruk”

Det är den kristna, ideella föreningen Hjärte center i Östersund som bjöd in till en helg för personer i utanförskap. Ett hundratal personer kom till evenemanget där man delade ut mat, klädpåsar och serverade trerättersmiddag:

– Vi vill göra en förändring för de här människorna och att de ska känna att de har en plats i samhället och att de är inte liksom någonting under skosulorna, säger Bengt Viklund vid Hjärte center.

Träffpunkt Hjärte center

Den här dagen är också startskottet för ”Träffpunkt Hjärte center” som blir på tisdagar:

– Då kan de få varm mat, få samtal och hjälp med myndigheter, säger Bengt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.