Magnus Powell i intervju med halvöppen mun. Han har en vit och blårandig skjorta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magnus Powell lämnar uppdraget som huvudtränare för ÖFK. Arkivbild. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Besked: Huvudtränaren Magnus Powell lämnar ÖFK

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK:s huvudtränare lämnar sitt uppdrag. Det meddelar klubben på sin hemsida under torsdagen.

– Nu är det tid att packa och resa hem, skriver Magnus Powell i ett sms till SVT.

Beskedet kommer efter ett par dagars spekulationer i media om Magnus Powells framtid. I tisdags publicerade Expressen uppgifter om att klubben var på väg att sparka Powell efter en hittills tung säsong. Laget är indraget i bottenstriden i superettan.

I en intervju med ÖP dementerade elitbolagets ordförande Tom Pripp uppgifterna, men nu står det alltså klart att huvudtränaren lämnar.

Powell: ”Vill tacka alla”

På sin hemsida skriver ÖFK att Magnus Powell själv valt att lämna sin position, då han ser det som ”den rätta vägen med tanke på hur situationen ser ut inför avslutningen av serien.” Klubben skriver vidare att de senaste dagarnas spekulationer ”bidragit till att skapa en oro i och runt klubben.”

– Jag vill tacka alla i och runt klubben som har hjälpt ÖFK framåt. Det är en otroligt stor stolthet jag känner för de som lagt ner arbete på allt från våra matcher till det sportsliga. Jag önskar laget och ledarna lycka till under hösten hoppas att supportrarna sluter upp och hjälper laget, säger Magnus Powell i en kommentar på ÖFK:s hemsida.

Flera tapp av nyckelpersoner

Magnus Powells bortfall är det senaste i raden i ÖFK. I våras klev dåvarande vd Peja Lindholm av, och nyligen arbetsbefriades målvakten Aly Keita efter det drograttfylleri han gjort sig skyldig till. Tom Pripp har också meddelat att han kommer att kliva av som ordförande för elitbolaget nu i september.

Svarar på sms

SVT har sökt Magnus Powell för en kommentar, men han avböjer intervju. I ett sms skriver han att ”nu är det tid att packa och resa hem” och att det varit mycket brus runt laget. ”Viktigaste för alla nu är lugn och ro med 100% fokus på prestationen i morgon (matchen mot Helsingborg, reds. anm.)” fortsätter han i sms:et.

Laget kommer tills vidare att ledas av assisterande tränare Fredrik Aasmund Eliassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.