Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Tom Silverklo (C) berättar om beslutet. Foto: SVT

Ingen sjukhusflytt för Remonthagens verksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Remonthagens verksamheter kommer inte att flyttas till sjukhuset i Östersund. Den utredning som gjorts under hösten visar att nackdelarna blir för stora och att det inte går att räkna hem några större kostnadsminskningar för regionen.

Beslutet om att inte flytta Remonthagens verksamheter till sjukhuset fattades av hälso- och sjukvårdsnämnden under ett sammanträde på torsdagen.

– Vi har lyft på den här stenen. Sedan är det ju så att bara för att man lyfter på en sten så behöver man inte kasta iväg den utan man kan lägga tillbaka den, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Tom Silverklo (C).

Fler verksamheter kan flyttas till Remonthagen

Det var i juni i år som regiondirektören föreslog att en flytt av Remonthagens verksamheter till sjukhuset skulle utredas. Den utredningen har nu visat att en flytt inte skulle generera någon vinst och inte heller någon större kostnadsminskning.

Samtidigt visar utredningen att det finns effektiviseringar att göra inom lokalerna på Remonthagen som skulle kunna möjliggöra att fler verksamheter flyttar in där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.